CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

SWEET JE BILE BACE

~TENTANG ANA~

My photo
KLUANG, JOHOR, Malaysia
SALAM.....name ana LYNDA...umur ana 20 tahun, ana berasal dari KLUANG, JOHOR...ana BONGSU dari dua beradik..dulu ana SEKOLAH MENENGAH TENGKU ARIS BENDAHARA, KLUANG...ana ni seorang yang suka SENYUM...hik2 skunk ana study kat KUIM best tempat 2..ana ambik DIPLOMA KAUNSELING..alhamdullah skunk ana dah sem 3...ana minat sangat2 main FUTSAL tapi skunk dah tak mcm dulu...ada je pantang larang...kadang2 tak paham, tapi paham2kan jelah...ana tak suka kene "kongkong", rimassssss...ana klu marah ana suke diam, bukan pe MALAS NAK LAYANN...seronok sangat wat BLOG NIE mcm2 dapat BELAJAR, THANKS kat sahabat2 ana dan jugak EN.YUS sbb tunjuk ajar wat BLOG nie...emm k lah setakat nie je, jangan lepas tau dari BLOG "GADIS CAPRICORN"....:)

~ABAH MAK~

~ABAH MAK~
yg sweet couple nie adalah ABAH MAK GADIS CAPRICORN...cube TEKA gadis capricorn ikut muke saper????hik3 jawablah sendiri ea.....

~ME AND ALONG SAHYANG~

~ME AND ALONG SAHYANG~
this is my "SISTER" satu2nye ALONG yang GADIS CAPRICORN ada....tanpe DIE umah SUNYI GILER...:

~MY ESAM~

~MY ESAM~
nie lah ESAM...adik angkat GADIS CAPRICORN mase nie muke baru bangun tido....mak aiiiii masyam die, GADIS CAPRICORN jerk yg taw...

~ME AND MY ESAM~

~ME AND MY ESAM~
waktu nie GADIS CAPRICORN baru jerk dapat BALIK dari ORENTASI KOLEJ...budak nielah yang PALING RINDU TERSANGAT....

~THANKS 4GIVE ME~

~THANKS 4GIVE ME~
sahyang sangat2 kat bear nie..sbb nie pemberian dari orang yang GADIS CAPRICORN SAYANG....setiap kali nak TIDO mesti cari,peluk, cium baru LENA tido...name bear nie "BABY PAISH"...muahhh

Friday, August 14, 2009

~RENUNGAN~

-BERTUDUNG SEBAB KEKASIH-


nama saya miza...saya berumur 21 tahun dan baru menamatkan pengajian di salah sebuah di IPTA... saya mempunyai teman lelaki yang berusia 23 tahun dan masih menuntut di IPTS DI MALAYSIA.. saya telah mengenalinya sejak setahun yang lalu..yang menjadi masalah kami ialah dia tidak boleh menerima cara pemakaian dan juga pergaulan saya..
saya bukanlah di kategorikan sebagai seorang perempuan yang sosial dan juga seorang yang seksi..pernah dulu saya mengikuti caranya dengan mengubah imej dengan bertudung, tapi setelah saya mengikuti caranya masih ada lagi yang tak kena sehinggakan saya sendiri tidak tahu untuk berbuat apa lagi..Dalam perhubungan kami yang telah hampir setahun ini, berbagai-bagai dugaan yang telah kami tempuhi yang kadangkala membingungkan hati dan perasaan saya..Kami pernah berpisah seminggu dua, tetapi dia tidak dapat melupakan saya..dan kami pun menyambungkan hubungan semula. Saya tidak tahu apa lagi yang perlu saya lakukan untuk dia supaya dia boleh menerima saya seadanya dengan menerima kebaikan dan keburukan diri saya ini....

-KESIMPULAN-

BERCINTA itu memang indah namun pelbagai cabaran yang perlu kita lalui untuk merasai nikmatnya.. tidak perlu gusar jika kita benar-benar yakin cinta tersebut. Perselisihan sering terjadi hingga mengundang salah faham walaupun kita cuba memahami dan memuaskan hati pasangan kita. CINTA bukanlah atas dasar PENAMPILAN semata-mata..Jika benar KEKASIH kita mencintai kita, dia akan menerima diri kita seadanya. Apa yang perlu kita lakukan mestilah dengan keikhlasan dan jangan berubah semata-mata kerana KEKASIH...Perubahan dilakukan adalah tanpa PAKSAAN.. DARI SITULAH AKAN PEROLEHI KEBAHAGIAAN...

0 comments: